Tipy ako zmierniť príznaky alergie

Tipy ako zmierniť príznaky alergie

Aj keď väčšina z nás má hrubú predstavu o tom , čo sú to alergie , pre niekoho môže byť ťažké pochopiť , ako výrazne môžu ovplyvniť  život postihnutej osoby. Je možné minimalizovať  príznaky a mať alergiu pod kontrolou, nie je dôvod podľahnúť faktorom spúšťajúcich alergiu. Tento článok Vám pomôže zbaviť sa obáv z alergií navždy. 

Je veľmi ťažké zbaviť sa roztočov, žijúcich vo vankúšoch a matracoch. Aby sa zabránilo ich prítomnosti  vankúše a lôžkoviny by mali byť uchovávané v uzatvárateľných puzdrách. Tiež je dobré umývať plachty pod prúdom teplej vody aspoň raz týždenne, aby Vaša posteľ ostala v čistote. 

Ak trpíte alergiou a chcete si zaobstarať domáce zviera, mali by ste sa rozhodnúť pre krátkosrsté. Uistite sa, že domáce zvieratá nemajú prístup do posteľe. 

Na trhu existuje mnoho antihistaminík a prípravkov zmierňujúcich alergiu, ktoré je možné získať bez lekárskeho predpisu. Zistiťe si, či Vám lekár môže dať vzorku viacerých takých prípravkov, alebo si zaobstarajte najmenšie dávky z nich. Ak Vám jeden prípravok nepomôže zmierniť alergické príznaky, potom by ste mali skúsiť ďalší bez zbytočného plytvania peňazí. 

Existuje celý rad prírodných prostriedkov pre ľudí , ktorí majú alergiu . Prírodné prostriedky sú veľmi užitočné a môžu pomôcť spravovať svoj ??boj proti bežným alergénom . Sú schopní zmierniť svrbenie , kýchanie a opuch prirodzene. 

Pokiaľ je to možné, neotvárajte počas jazdy okná.  Zakaždým  keď otvoríte okno, peľ sa dostane dnu a práve to môže byť spúšťací alergén. Dobrou prevenciou je tiež čistenie filtrov klimatizácií a vetracích otvorov. 

Je veľmi bežné že sa alergikom odporúčajú zvlhčovače vzduchu, nemusí to byť však najlepšie riešenie, keďže sa v mieste kde je umiestnený môže vyskytnúť pleseň.  Namiesto  zvlhčovača použite pred spaním soľný sprej, aby Vaše nosné otvory boli zvlhčené. 

Pokiaľ ste už vyčerpali všetky horeuvedené rady, je čas navštíviť Vášho lekára, alebo imunológa.  Ten predpíše lieky, ktoré Vám pomôžu zmierniť alergickú reakciu.  

Keď je sezóna alergií v plnom prúde, snažte sa vyhnúť použitiu vlasových gélov, voskov  a pod.  Pri ich použití sa môžu alergény doslova prilepiť na vlasy. 

Zdroj: www.articlesbase.com/authors/george/1583952